DET INNERSTA HJÄRTAT

Det_innersta_hjartat
Jag står en bit bort från busshållplatsen och tittar på alla människor. Alla våra beteenden, utseenden och alla våra kroppar som omfamnar våra själar och dess berättelser. Jag vill bara vara här. Få
nära vara.

Och jag fylls av en sådan värme. Hur vi söker och försöker. Och det blir så klart. Hur du, jag, vi – människor – finns här en stund och sedan är vi borta – precis som alla dessa människor som just
nu står här framför mig och väntar. De är här och sen kommer bussen, de kliver på och ger sig av.

Jag tar fram anteckningsblocket och skriver: Och jag önskar att jag oftare sa alla de ömtåliga orden, till mina närmaste, min familj, mina vänner. Allt det som ryms i mitt innersta hjärta. ”Jag tycker om dig”, ”Jag älskar dig”, ”Förlåt”, ”Tack”.

Och jag önskar att jag oftare var vänlig och varm även mot dig som jag inte känner. Att jag oftare delade med mig av allt jag fått. Att jag log. Att jag sa hej, förlåt och tack. Att jag gav dig mer medmänsklig kärlek. Att jag gav mer av det som ryms i mitt innersta hjärta.

Jan Nordström

Det innersta hjärtat”, ur min bok ”För det finns så mycket vackert, som alla dessa människor som var här” (2015) – mer info om den finner du HÄR. / Med värme, Jan