FÖR DET FiNNS fortsätter – del 3 om Annette

– För mig är alla människor en enda stora familj och så tänker jag på hur jag skulle vilja att mina egna barn och jag själv skulle vilja bli bemötta om vi hade varit tvungna att fly och lämna allt på grund av krig och andra hemskheter, säger Annette som arbetar natt på ett av asylboendena i Kalmar län. Den 15 oktober följde jag med henne …

AnnettePhotoJanNordstromCollage
Annette och Abbod. Foto: Jan Nordström © 2015

AnnettePhotoJanNordstrom6815
Annette och Farah. Foto: Jan Nordström © 2015

AnnettePhotoJanNordstrom6774
Farah somnar i Annettes knä. Foto: Jan Nordström © 2015

AnnettePhotoJanNordstrom9334
– Många här har varit med om fruktansvärda saker. Om nätterna kommer allt det. Jag försöker bara finnas och lyssna. Vi pratar lite engelska med varandra. Ibland finns det någon som kan tolka och så använder vi kroppsspråket. Foto: Jan Nordström © 2015

Detta var tredje fotoberättelsen av ”FÖR DET FiNNS fortsätter”, för ”den här berättelsen har inget slut. Den har kanske bara börjat …” Med de orden avslutar jag eller rättare sagt fortsätter min senaste bok ”För det finns så mycket vackert, som alla dessa människor som var här” och min nya föreställning ”Lite fred på jorden”. Och nu, här i min blogg kommer berättelsen fortsätta, för alla dessa tre – boken, föreställningen och bloggen är sammanflätade med varandra. Här i bloggen kommer jag i foto och ord fortsätta att berätta om människorna, som på olika sätt söker och försöker medmänsklighet. (Jag visar en del av alla dessa fotografier från mina möten här i bloggen. Min förhoppning är att sedan att göra en bok och kanske en utställning om dessa människor – om de som enligt mig, är några av verklighetens hjältar.

Första del av fortsättningen handlade om vad Jessica och Maya gjorde och den finner du HÄR.
Andra delen handlade om Cecilia och den finner du HÄR.

Ni som är intresserade att läsa mer om min bok ”För det finns så mycket vackert, som alla dessa människor som var här” kan göra det HÄR (Boken är utgiven av Votum & Gullers Förlag).
Vill ni läsa mer om min föreställning ”Lite fred på jorden” kan göra det HÄR (rullar er neråt där).

Tack för din tid. Med värme och med en förhoppning om fred på jorden.

Jan Nordström, Kalmar den 25 oktober 2015.