Peter LeMarc och Jan Nordströms samarbete fortsätter…

LeMarcOchNordstromPhotoHenrikRydstrom
Detta pressmeddelande skickades ut idag… Med värme / Jan  – (Fotot här, på Peter och mig är från en av våra tidigare fotosessions. Foto: Henrik Rydström © 2012)  –  Pressmeddelandet: ”Peter LeMarc och Jan Nordströms samarbete fortsätter. Den 2 augusti gör Peter LeMarc sin enda spelning i år under Stockholm Music & Arts (se mer info om spelningen nederst). Jan kommer att vara med bakom kulisserna och fotografera. Det var 2012 som Jan och Peter  påbörjade sitt samarbete ”Musik och fotografi under samma rymd” *. LeMarc och Nordström har haft kontakt med varandra sedan 2005. 2012 var tiden var den rätta och Jan fotograferade då samtliga bilder till Peters album ”Svag doft av skymning”, se ett fåtal av dem HÄR. Jans fotografier utgjorde även bilderna i ”Gråta som en karl” som var den första videon från albumet, se den HÄR.

Peter LeMarc fick en grammis som Årets textförfattare för albumet och Jan Nordström tilldelades en guldskiva för sina fotografier. Jan var även med under LeMarcs konsert som var den första på många år, se HÄR. Jan fotograferade även under TV-inspelningen av SVT:s ”Tack för musiken”, se HÄR.

* Fotografierna kommer så småningom att utmynna i exempelvis en bok, utställning eller dylikt… (Det finns många ännu opublicerade fotografier)

Så här skriver Peter LeMarc på sin facebooksida idag, se HÄR –  ”
Lördag den 2 augusti ger jag min första konsert på 7 år. Det sker på Stockholm Music & Arts på Skeppsholmen i Stockholm (dessutom min första festivalspelning på 21 år!). Det lär finnas över 10.000 biljetter, så det bör räcka till alla – men köp biljett i god tid. Biljetterna släpps 09.00 fredag den 25 april via Ticnet (0771 70 70 70). Se länk nedan. (Innan ni i kommentarsfältet frågar varför jag inte kommer till just er stad – så här blir det, detta är vad jag fixar att göra. Ni får komma till mig. En underbar sommarhelg i Stockholm, det låter väl behagligt? Detta är också min sista konsert under överskådlig tid.) PS. DELA GÄRNA! Länk till Ticnet, HÄR.

Och HÄR kan du höra en intervju med mig i P4 Kalmar angående detta. Den sändes den 23 april och intervjun börjar ca 2:22:45 in i programmet.

Och så här skrev morgontidningarna Barometern-OT och Östran…
LeMarcNordstromOstranBaromtern140424Bloggen
HÄR finns länken till Barometern-OT:s hemsida och till det tidningen la ut på nätet.